Jedilnik

Opomba:

  • Nesladkan čaj, voda in jabolka so otrokom na razpolago ves dan.
  • Za otroke prvega starostnega obdobja se jedi prilagodijo.
  • Otrokom, ki imajo mlečno-jajčno, glutensko dieto, pripravljamo hrano po osnovnem jedilniku, v katerem se uporabljajo izdelki brez jajc, lecitina, kravjega mleka, glutena itd.
  • Na jedilniku je zapis »domačih« namazov, napitkov, zavitkov itd., to pomeni, da kuharice pripravijo jed posebej v vrtčevski kuhinji. Živila vedno nabavljamo sproti sveža.
  • Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.
  • Vrtec si pridružuje pravico do spremembe jedilnika iz objektivnih razlogov.

Legenda:

G – gluten: (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih)

J – jajca in proizvodi iz jajc

L – mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo

R – ribe

O – oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih)

Se – sezamovo seme ali proizvodi iz njega

S – soja