Skrb za ptice

Zima prinese počitek naravi, za živali, ki ne odidejo oziroma odletijo ali zime ne prespijo pa se začne nenehno iskanje hrane. V oddelku 04 smo tako spoznali, da je v zimskem času skrb za ptice zelo pomembna.

S pomočjo fotografij smo spoznavali različne ptice, jih poimenovali, razvrščali, prirejali. Otroci so osvojili dve novi pesmici ter se prijetno razgibali z igrico Ptički v gnezda.

Ptičke smo ustvarjali s prstnimi barvami in čopiči ter sončničnimi semeni, hišice smo izdelali iz časopisnega papirja. Igrali smo se s semeni, jih tipali, z njimi polnili posode različnih velikosti z rokami ali s pomočjo žlic. Leseno ptičjo hišico smo porisali, jo obesili  na vrtčevskem igrišču  ter pticam skrbno nosili ptičjo hrano. Pripravili smo jim tudi pogačo iz semen. Ptice so naše krmilnice množično obiskovale in med opazovanjem smo jih nekaj dodobra spoznali, predvsem vrabčka in siničko.

Hvala vsem, ki skrbite za drobna bitja, ki nas bodo spomladi razveseljevala s svojim petjem ter nam čistila vrtove nezaželenih gostov.

vzg. Ksenija in Barbara