Teden otroka

»Razigran uživaj dan« je bila letošnja tema Tedna otroka, ki se je pričel v ponedeljek, 4. 10. 2021 in je trajal do petka 8. 10. 2021. V vrtcu Prebold smo ga obeležili z zanimivimi dejavnostmi, ki so bile prilagojene tako za najmlajše kot za najstarejše predšolske otroke. Sklop tega tedna je potekal predvsem na gibalnem področju in raziskovanju, čutenju in tipanju naravnih materialov, ustvarjanju in igranju.

V ponedeljek sta nas obiskala škrata Monte Kukolo in Monte Drevesnik, ki sta razveseljevala otroke po vrtcu, ter s svojimi nasveti in vragolijami zabavala otroke. Dejavnosti so potekale na temo Gozd je naš prijatelj. Vreme nam ni bilo naklonjeno, zato smo vse aktivnosti izvajali v prostorih vrtca. Tako smo že v sredo zaradi »kislega« vremena ostali v vrtcu. Prilagodili smo program v večnamenskem prostoru z vzgojiteljico Lidijo, ki je pripravila škratovo športno dopoldne. Četrtkovo dopoldne smo posvetili čutnemu zaznavanju, tipanju, okušanju, vonju in nadaljevali s športnimi aktivnostmi – poligonom ter tekmovali z vrečami. Po končanih športnih aktivnostih smo se posladkali s sezonskim sadjem, pečenimi jabolki ter kokicami. V petkovem dopoldnevu smo si namesto obiska gozda, ogledali gledališko predstavo preko YouTube povezave Škrat Kuzma dobi nagrado in najmlajši v matičnih igralnicah Pod medvedovim dežnikom.

Tudi letošnje leto smo v našem vrtcu organizirali in izvedli še en lep dogodek, poln aktivnosti, zadovoljstva in otroškega smeha. Zato bodimo ustvarjalni in razigrani vse dni v letu …

Urška Škrabe