Teden požarne varnosti v vrtcu

V okviru meseca požarne varnosti, vsako leto v vrtcu potekajo gasilske aktivnosti, ki so jih naši otroci še posebej veseli. Letošnja tema meseca varstva pred požari »Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi«, nas je še posebej opominjala, da moramo delovati preventivno na vseh področjih. Ravno temu v našem vrtcu skozi vso šolsko leto, v okviru obogatitvenega programa »Mladi gasilci«,  namenimo veliko pozornosti. Naši otroci dobro vedo, da če bodo poskrbeli za lastno varnost, bodo zmanjšali tveganje za nesrečo, ki pa, kot veleva pravilo, nikoli ne počiva.

Otroci so ob pomoči vzgojiteljic izdelovali iz odpadne embalaže gasilska vozila, gasilske domove, goreče hiše, prometne nesreče. Nastalo je obilo zanimivih likovnih izdelkov, s katerimi bomo sodelovali na likovnem natečaju.

Veliko zanimanje in veselje je pri gasilsko-športnih disciplinah »zbijanju tarče« in »prenosu vode«, v katerih tekmujejo otroci drugega starostnega obdobja.

Da še bolje spoznamo gasilce in njihovo delo, smo se odpravili tudi v preboldski gasilni dom, kjer sta nas gasilca g. Darko in g. Uroš zelo prijazno sprejela in nam predstavila orodje in opremo, ki jo uporabljajo gasilci pri svojem delu. Najzanimivejši je bil gasilski tovornjak, s prižgano sireno in modrimi lučmi.

Obisk gasilcev in ogled gasilskega vozila čisto od blizu je bil omogočen tudi našim najmlajšim, ki ne premorejo poti do gasilnega doma v Preboldu. Tisti malo večji in malo bolj pogumni pa so se ob pomoči gasilcev preizkusili v rokovanju z gasilskim orodjem. Gasili so z vodo in s peno. Prikazali so nam tudi delovanje reflektorja in sirene.

 

Veseli in ponosni smo, da imamo tako pogumne in srčne gasilce v našem kraju.

 

 

Darinka Plaskan